Danes je bil za učence 9. razreda Osnovne šole Vinica nepozaben dan, poln pustolovščin in veselja, saj smo imeli naš zadnji športni dan. Začeli smo ga zjutraj, ko smo si v šoli vzeli malico, ki nam je kasneje dala potrebno energijo za pohod. Nato smo se vsi skupaj odpravili na pohod v bližini naše šole.

Naša prva postaja je bila Perudina, ki je slovita po svoji veličastni panoramski razglednosti. Ko smo končno dosegli vrh, nas je pričakal dih jemajoč razgled na okoliške doline in gozdove.

Naslednja etapa naše pohodniške poti je bil vzpon na Žeželj po Župančičevi poti. Med vzponom smo se navdušeno pogovarjali in poslušali glasbo. Vsak korak je bil nagrajen z razgledi, ki so postajali vse bolj osupljivi. Na vrhu Žeželja smo se odpočili, pomalicali, fotografirali in uživali v trenutku.

Ko smo se počasi spuščali z vrha, smo se odločili za drugačno pot. Pot nas je vodila mimo lovske koče, kjer smo se ustavili za fotografiranje. Nadaljevali smo pot in se ustavili pri čudovitem izviru Jajce. Tam smo se osvežili in občudovali lepoto naravnega okolja.

Sledila je zadnja faza našega potepanja, ko smo se vračali v šolo ob reki Kolpi. Med sprehodom smo se še naprej zabavali, se smejali in uživali v družbi.

Zadnji postanek smo imeli pri Spominski hiši Otona Župančiča, nato pa se vrnili nazaj v šolo, saj nas je čakalo še veliko dela za valeto.

Rok Mikšič

Dostopnost